Materiaal informatie

Eikenhout

Eikenhout wordt vooral gewaardeerd om de hardheid van het hout. Het is een duurzaam houtsoort dat jarenlang mee kan zonder slijtage te vertonen. Eikenhout heeft een duurzaamheid van klasse II wat inhoudt dat het onbehandeld een levensduur heeft van 20 - 25 jaar. Eiken is van oudsher het constructiehout voor binnen en buiten.


Eikenhout en afwerking

ST-OAK gebruikt een standaard bladdikte van 47mm massief eikenhout voor al onze industriële meubelen. Naast deze standaard dikte kun je ook kiezen voor 24mm, 30mm en 60mm massieve bladen. Wanneer je toch een andere bladdikte wilt kun je dit uiteraard aanvragen, wij zullen voor jou nagaan of dit mogelijk is. Naast keuze uit bladdikte, kleur en bladstructuur kun je kiezen om het blad te voorzien van een stoot- en krasvaste lak laag. Deze is aan te raden wanneer het blad te maken krijgt met intensieve belastingen. Voordelen van deze afwerking zijn, levenduur van het blad wordt verlengd en het benodigd weinig onderhoud.

Wanneer je een industrieel meubel voor buiten of in een vochtige omgeving wilt gaan gebruiken, is het verstandig om dit bij ons aan te geven. Dit kan in het opmerkingenveld tijdens het afronden van de bestelling. Wij raden aan om het frame te voorzien van poedercoating of (op aanvraag) een verzink behandeling, hierdoor gaat je frame langer mee en kan je er onbezorgd van genieten. Ook zullen wij de planken van het blad niet verlijmen, maar mechanisch met elkaar verbinden, dit geeft als resultaat dat planken altijd op de plek blijven en niet zullen gaan scheuren.

Qua bladafwerking is er veel mogelijk, hiervoor rekenen wij geen extra kosten. Alle blad afwerkingen zijn op olie basis en zorgen ervoor dat het blad jouw gewenste kleur krijgt. Het toepassen geeft een natuurlijke uitstraling en beschermd het eikenblad tegen huishoudelijk gebruik. Mocht je de bladafwerkingen in het echt willen zien, maak dan een afspraak en kom gerust langs.

Opties bladstructuur

Strak Rustiek (noesten en scheuren) Rustiek met schorsrand op de lengte


Opties bladafwerking

Blank, standaard eiken White wash Clouds
Corgel Castle Chocolat
Black INK MAD Englisch Brown
 
Let op: Eikenhout is een natuurproduct en leeft, hierdoor kan er in de tijd een verschil in kleur, vorm en structuur optreden. 

Frames 

De standaard industriële frames zijn gemaakt van warmgewalst staal, hierdoor krijgt het frame de robuuste look. Een ander voordeel is dat het een mooi verwerkbaar product is, het is goed te verspanen en bijzonder goed lasbaar. Het lassen van de frames doen wij met de MIG/MAG lastechniek, deze geeft naast een solide verbinding ook een robuuste look. Naast frames van warmgewalst staal maken wij ook frames van RVS. Deze verbinden wij met de TIG lastechniek, dit geeft een strakke en moderne uitstraling. 

ST-OAK last de frames volledig af, dit betekent dat alle aansluitingspunten van de kokerprofielen in het frame rondom volledig worden afgelast. Hierdoor is het frame op z'n sterktst, oer robuust en krijgt het de gewenste industriële look. Waar anderen vaak kiezen voor zo min mogelijk lasverbindingen, kiest ST-OAK voor kwaliteit. Wij lassen alle frames volledig af en vinden het belangrijk dat de klant het best mogelijke product krijgt, waarvan hij lang en onbezorgd kan genieten.

Opties frames

A Frame O-Frame N-Frame
U-Frame X-Frame 3DX-Frame (optie: 2 delen)
A-Frame met plateau O-Frame met plateau N-Frame met plateau

 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.