Materiaal informatie

Eikenhout

Eikenhout wordt vooral gewaardeerd om de hardheid van het hout. Het is een duurzaam houtsoort dat jarenlang mee kan zonder slijtage te vertonen. Eikenhout heeft een duurzaamheid van klasse II wat inhoudt dat het onbehandeld een levensduur heeft van 20 - 25 jaar. Eiken is van oudsher het constructiehout voor binnen en buiten.


Eikenhout en afwerking

Naast keuze uit bladdikte, kleur en bladstructuur kun je kiezen om het blad te voorzien van een stoot- en krasvaste lak laag. Deze is aan te raden wanneer het blad te maken krijgt met intensieve belastingen. Voordelen van deze afwerking zijn, levenduur van het blad wordt verlengd en het benodigd weinig onderhoud.

Wanneer je een industrieel meubel voor buiten of in een vochtige omgeving wilt gaan gebruiken, is het verstandig om dit bij ons aan te geven. Dit kan in het opmerkingenveld tijdens het afronden van de bestelling. Wij raden dan aan om het frame te voorzien van poedercoating of (op aanvraag) een verzink behandeling, hierdoor gaat je frame langer mee en kan je er onbezorgd van genieten. Ook zullen wij de planken van het blad niet verlijmen, maar mechanisch met elkaar verbinden, dit geeft als resultaat dat planken altijd op de plek blijven en niet zullen scheuren.
 

Frames

De standaard industriële frames zijn gemaakt van warmgewalst staal, hierdoor krijgt het frame de robuuste look. Het lassen van de frames doen wij met de MIG/MAG lastechniek, deze geeft naast een solide verbinding ook een robuuste look. Naast frames van warmgewalst staal maken wij ook frames van RVS. Deze verbinden wij met de TIG lastechniek, dit geeft een strakke en moderne uitstraling. 

ST-OAK last de frames volledig af, dit betekent dat alle aansluitingspunten van de kokerprofielen in het frame rondom volledig worden afgelast. Hierdoor is het frame op z'n sterktst, robuust en krijgt het de gewenste industriële look. Waar anderen vaak kiezen voor zo min mogelijk lasverbindingen, kiest ST-OAK voor kwaliteit. Wij lassen alle frames volledig af en vinden het belangrijk dat de klant het best mogelijke product krijgt, waarvan hij lang en onbezorgd kan genieten.

Opties frames

A Frame O-Frame N-Frame
U-Frame X-Frame 3DX-Frame (optie: 2 delen)
A-Frame met plateau O-Frame met plateau N-Frame met plateau

 Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Dag bezoeker,

I.v.m. de vakantietijd, kunnen de levertijden van de op maat gemaakte producten afwijken.
Voor de exacte levertijden kunt u altijd contact met ons opnemen!

ST-OAK.NL